Home / Вијести / Посјета манастирима Црногорског приморја (ΙΙ разред)

 

У суботу 14. септембра 2019-ог лета Господњег. Други разред Цетињске Богословије са својим разредним старешином ђаконом Благојем Рајковић кренуо је на дводневни излет и посету манастирима Црногорског приморја.

Прво смо посетили манастир Стањевић велелепну грађевину која иза себе крије велики историјски значај као и црквени. У манастиру  нас је дочекао игуман Јефрем, који нам је пожелео добродошлицу. Такође смо у манастиру срели и проту Милана Алексића из Лознице. Прота Милан је служио вечерњу службу, а на крају топлу реч добродошлице изрекао нам је и Отац Павле Кондић монах овог манастира и некадашњи професор наше богословије. Након дивне вечере, вече смо наставили уз духовни разговор са Оцем Павлом.

Сутрашњи дан започели смо са јутарњом молитвом а наставили литургијом. Службом је началствовао прота Милан, апостол је прочитао ђак богословије Богдан Миловановић, а у беседи о Сину Божијем прота Милан нам је објаснио како се требамо водити законом Божијим. Током ручка народу су се обратили ђакон Благоје који је испричао народу о богословије и ђак Драган Илић који је у свом говору објаснио један дан школе у богословији.После поздрава са братијом кренули смо пут манастира Подмајине. У манастиру посвећеном Ваведењу Пресвете Богородице  сазнали смо доста о историји самог манастира као и народа који је живео на његовим територијама. У Подмајинама смо добили доста књига а затим се запутили ка Прасквици манастиру посвећеном Светом Николи. Такође смо ту чули много тога о манастиру а После вечере се запутили назад ка Цетињу.

Ученик II разреда Драган Илић.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031