Home / Вијести / ПРИВРЕМЕНА ОБУСТАВА РАДА БОГОСЛОВИЈЕ СВ. ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ

 

У складу са одлуком Владе Црне Горе о увођењу привремених мјера заштите становника од ширења корона вируса, а са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и Високопреосвећеног Митрополита г. Амфилохија, и у Богословији Св. Петра је од сутра, 15. марта 2020. г, одређена привремена обустава наставе. Обустава ће трајати најмање до понедељка 30. марта (што ће, како сада ствари стоје, бити први радни дан). Што се тиче даљих корака, наша Богословија ће поступати у складу са одлукама Владе и препорукама Института за јавно здравље, а о свакој евентуалној промјени родитељи и ученици ће бити обавијештени званичним објавама Управе Богословије на овом сајту.

ИЗ ОДЛУКЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ:

Министарство здравља наредило је, на основу члана 55 став 1 тач. 2, 4 и 9 Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени лист ЦГ“, број 12/18), предузимање привремених мјера за спречавање, уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења корона вируса.

Привремене мјере донијете, на предлог Института за јавно здравље су:

6) Прекид образовно-васпитног рада у јавним и приватним образовно-васпитним установама, у трајању од најмање 15 дана, почев од 16. марта 2020. године.

Напомиње се да непоступање по мјерама ове наредбе подлијеже кривичној одговорности, у складу са чл. 287 и 302 Кривичног законика Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

 

Leave a Reply