Home / Вијести / ПРОФЕСОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ НА СЛАВИ БОГОСЛОВИЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ

 

 

 

 

 

 

Професори и ученици Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу свечано и торжествено су  прославили своју славу.

У име Богословије Светог Петра Цетињског на слави у Крагујевцу, присуствовао је и молитвено учестовао професор Александар Вујовић.

У четвртак 25. новембра 2021. године у капели Светог Јована Златоустог служено је свечано бденије.

На сам празник у петак 26. новембра, Свету архијерејску литургију служили Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, викар и изасланик Његове Светости Патријарха српског и Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, уз саслужење ректора богословије протојереј-ставрофора проф. др Зорана Крстића и осталих професора и гостију из других богословија СПЦ.

После прочитаног Јеванђеља сабраним професорима, ученицима и гостима школе, беседом  се обратио преосвећени Епископ г. Јеротеј, говорећи о Светом Јовану Златоустом и о узвишености свештеничке службе.

Богословија Светог Јована Златоустог у Крагујевцу прославила славу

 

 

 

 

После причешћа освештан је и пререзан славски колач, а потом је Владика Јеротеј, још једном честитао славу професорима и ђацима крагујевачке богословије пренио поздраве Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија.

Овом приликом Владици Јеротеју се захвалио и Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован.

У току трпезе љубави, све присутне у име домаћуна поздравио је ректор Богословије Светог Јована Златоустог протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић.

У име гостију из других богословија СПЦ, славу професорима и ђацима Крагујевачке богословије, честитао је јеромонах Исидор Јагодић, професор Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену.

Све присутне поздравио је и честитао је славу и Његово Преосвештенство епископ браничевски проф. др Игнатије Мидић.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031