Home / Вијести / ПРИЛОГ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА „СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ МАРКО“ ИЗ ПОДГОРИЦЕ ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ

 

У петак 10. фебруара 2022. године, на празник Преподобних Јефрема и Исака Сирина, чланице Кола српских сестара „Свети Апостол и Јеванђелист Марко“ из Подгорице, посјетиле су Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу, и уручиле прилог школи у прехрабреним намирницама и гардероби и осталим потребама за ученике богословије.

Предсједницу Кола српских сестара госпођу Олгу – Ољу Стојановић, са чланицама кола Божидарком Павићевић, проф. др Недом Андрић и Зорицом Милачић, дочекали су професори богословије, ђакон Благоје Рајковић, Аполон Мишченко и Александар Вујовић са ученицима. Професори су се захвалили на посјети и заблагодарили на донацији и дару.

Чланице Кола српских сестрара из Подгорице су ову донацију обезбједиле из својих прилога и средстава, као и прилозима људи добре воље, показавши велику љубав и материнско старање и пожртвовање према ученицима најстарије средње школе у Црној Гори.

После посјете Цетињској богословији, чланице Кола српских сестара из Подгорице посјетиле су и Цетињски манастир, гдје су присуствовале вечерњем богослужењу и поклониле се цетињским светињама, моштима Светог Петра Цетињског, десници Светог Јована Крститеља и дијелу часног и Животворнoг Крста Господњег.

Професори и ученици Цетињске богословије, благодаре чланицама Кола српских сестара из Подгорице и свим људима добре воље на прилозима и донацијама, молећи се Богу и Светом Петру Цетињском да их њихови благослови прате у животу и раду.

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031