Archive for мај, 2008

СВЕТИ ПРЕВЛАЧКИ МУЧЕНИЦИ

 Сви ученици наше школе су учествовали у великим градским литијама одржаним у Подгорици ( 8. маја-у част градске славе Св.апостола Марка) и Тивту (10. маја- поводом дана Светих Превлачких мученика).

    

СВЕТИ ВЕЛИКОМУЧЕНИК ГЕОРГИЈЕ СЛАВА У СЕЛУ ЕРАКОВИЋИМА НА ЊЕГУШИМА И СВЕТОРОДЕН ПОРОДИЦЕ ПЕТРОВИЋ-ЊЕГОШ

На дан Светог Великомученика Георгија, у уторак 6. маја, у храму посвећеном овом светитељу, у засеоку Ераковићи на Његушима, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је служио Св. Литургију поводом крсне славе светородне династије Петровић. У овој служби учествовали су ученици трећег и четвртог разреда Цетињске богословије, и већи број професора наше школе.

   

ЕКСКУРЗИЈА МАТУРАНАТА У ЈАСЕНОВАЦ

  У периоду од 02. до 04. маја матуранти Цетињске богословије су обишли подручје Јасеновца, Доње Градине и околних подручја гдје је у току Другог Свјетског рата дошло до страдања српског православног становништва. Ову екскурзију је предводио ђакон Павле Љешковић. На путу до Јасеновца и у повратку на Цетиње, наши ђаци су боравили у манастиру Озрену ( Епархија Зворничко-тузланска ) и манастиру Липље ( Епархија Бањалучка). Ово је друга, узастопна, школска година у току које Управа Цетињске богословије организује вишедневну екскурзију за своје матуранте, на подручју Јасеновца и околине.