7. августа, у недјељу, обављено је устоличење новоизабраног Нишког епископа, Преосвећеног г. Јована, досадашњег викараног епископа Диоклијског и игумана Острошког манастира. Владика Јован је изабран на катедру нишких епископа, одлуком Светог Архијерејског Сабора СПЦ, од маја ове године. У првој деценији рада обновљене Цетињске богословије, у тадашњем чину јерођакона, а потом и јеромонаха, обављао је дужност професора и васпитача у нашој школи. Са мјеста настојатеља Манастира Острог и у служби викара Високопреосвећеног митрополита Амфилохија, у великој мјери је помагао живот и рад Цетињске богословије.
Увођењу у трон Нишког владике, Преосвећеног епископа Јована, присуствовао је и један број професора наше школе, на челу са ректором протојерејем-ставрофором Гојком Перовићем. Уз ректора су били професори Благоје Рајковић, Аполон Мишченко и Слободан Станишић, те библиотекар Александар Вујовић, као и свештеник Никола Гачевић, бивши предавач и нашој богословији, а сада теолог и свештеник Атинске Архиепископије.
Овај чин интронизације новог Нишког епископа био је уједно и званичан одлазак Његове Светости патријарха Српског г. Иринеја из Ниша (гдје је деценијама вршио архипастирску службу) у Београд. Пред Свјатјејшим патријархом и другим бројним епископима, свештеницима и различитим угледним званицама овог сабрања, новог владику нишког је, у име свештенства Митрополије и професора Цетињске богословије, поздравио Високопреосвећени митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије.
На овом великом црквеном и народном скупу запажено је присуство великог броја свршених богослова Цетињске богословије, данашњих свештеника, свештеномонаха и вјероучитеља са подручја наше помјесне Цркве.